аранжман

arrangement
————————
arrangement; constitution
* * *
arrangement

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • аранжман — (фр arrangement) 1. уредување, подготовка, 2. спогодба, израмнување, намирување, 3. муз обработка на музичко дело …   Macedonian dictionary

  • стендбај-аранжман — (анг. stand by arrangement) кредит што Меѓународниот монетарен фонд им го дава на одделни земји заради стабилизација на стопанството, но под услов односната земја да води одредена здрава економска политика, за што, при земањето на кредитот,… …   Macedonian dictionary

  • Шарло Акробата — Жанр пост панк ска панк New wave Годы 1980 1981 Страна …   Википедия

  • пакет — (фр. paquet) 1. збир од повеќе работи врзани или спакувани заедно 2. завиткан предмет врзан заради попогодно транспортирање или за да се заштити, бале 3. кутија или сандаче со стока 4. поштенска пратка во пакет заедно пакет аранжман врзана… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.